Den grunnleggende metoden for å logge inn i RAYVN er å bruke brukernavn og passord.

For å legge inn et ekstra lag med sikkerhet i din konto tilbyr RAYVN flerfaktor-autentisering (Multi-factor authentication, MFA).

Flerfaktor-autentisering (MFA) fungerer slik at en bruker må verifisere sin identitet ved å skrive inn mer enn én verifikasjonsmetode. Det kan være et passord, pluss et annet passord, svaret på et spørsmål eller lignende.

Dette sikrer at kun de rette brukerne kan komme inn på sine kontoer, selv om de bruker et brukernavn og passord som kan ha blitt lekket.

Så når flerfaktor-autentisering er aktivert i din konto, må du gjøre følgende for å logge inn i RAYVN:

1. Skrive inn brukernavn og passord
  2. Skrive inn en sekssifret engangskode som har blitt sendt på SMS til din telefon.

Dette ekstra laget med verifikasjon sikrer at andre ikke kan logge inn i din konto, selv om de har fått tak i passordet og brukernavnet ditt. De vil også da trenge tilgang til SMS-en med kode som er sendt til din mobil for å kunne logge inn.

Flersteg-autentifisering blir stadig oftere brukt på flere IT-plattformer for å hindre uvedkommende i å komme seg inn på kontoen.

Alle kunder kan bestemme om de vil aktivere flersteg-autentifisering eller ikke på deres konto. Vi vil, selvsagt, anbefale alle å aktivere flersteg-autentifisering for økt sikkerhet til deres RAYVN-konto.

Legg merke til at du ikke trenger å bruke en flersteg-autentifisering hver gang du logger inn. Du kan velge å "husk dette i nettleser", som vil tillate deg å logge inn i RAYVN fra din bruker, uten å bli bedt om å skrive inn en ekstra kode hver gang du logger inn. Du vil kun bli bedt om å oppgi ekstra kode fra SMS når:

• Du logger inn fra en annen nettleser.
  • Det har gått mer enn 30 dager siden siste gang du gjennomførte flersteg-autentifisering (i den nettleseren).
  • Du har vært inaktiv/ ikke pålogget i mer enn 7 dager.

Kontakt oss for å få mer informasjon om flersteg-autentifisering, og hvordan du kan aktivere dette på din konto.

Hvordan logge inn med flersteg-autentifisering?

Gå til siden for innlogging og skriv inn brukernavn og passord. Klikk "Logg inn".

(bilde)

Dersom flersteg-autentifisering er aktivert vil du bli bedt om å skrive inn telefonnummeret ditt. Begynn ved å velge landkode, og skriv inn telefonnummeret ditt. Deretter, klikk "Neste"/ Pilen på bunnen.

(bilde)

Du vil nå motta en SMS på telefonen din.

Skriv inn koden i innloggingsvinduet. Legg merke til at koder sendt via SMS kun er gyldige én gang, og kan ikke brukes om igjen. Du vil motta forskjellige koder hver gang du benytter deg av flersteg-autentifisering.

(bilde)

Dersom du logger inn i en nettleser, kan du også huke av i ruten "Husk denne nettleseren". RAYVN vil da huske og autorisere innlogginger fra denne spesifikke nettleseren i de neste 30 dagene.

(bilde)

Den første gangen du logger inn med flersteg-autentifisering, vil du bli presentert med personlige koder for gjenoppretting av din konto. Bruk disse for å kunne logge inn med flersteg-autentifisering, dersom din mobil ikke er tilgjengelig. Kopier kodene, og skriv dem i dine personlige notater slik at du ikke mister dem.

Disse kodene kan også nullstilles av din RAYVN-administrator dersom det trengs.

Bekreft at "Jeg har trygt lagret denne koden", og klikk "Neste"/pil videre.

(bilde)

Du kan nå klikke "Fortsett", for å komme til RAYVN.

Nullstill gjenopprettingskoder.

Din RAYVN-administrator kan nullstille gjennopprettingskoder for hver enkelt bruker. Disse kan brukes dersom:

1. Brukerens mobiltelefon ikke er tilgjengelig
  2. Brukeren har mistet sine gjenomrettingskoder

For å nullstille kodene kan administratoren logge inn i kontoinnstillingene og velge den spesifikke brukeren. Deretter klikker man på "Nullstill flersteg-autentifiseringskode".

(bilde)