I den aktive loggen vil du hele tiden kunne se loggstrømmen til venstre i siden. Alle brukere som er logget inn i loggen vil kunne se den samme loggen, og innlegg som er synlige for alle vil bli oppdatert samtidig for alle. Dette gjelder både på nettversjonen av RAYVN, og i mobilappen.

I denne artikkelen vil du lære å

• Legge ut tekst i loggstrømmen.
  • Laste opp filer/bilder i loggstrømmen.
  • Filtrere innlegg i loggstrømmen.

Legge ut tekst i loggstrømmen

For å legge ut en melding, beskjed eller lignende i loggstrømmen, klikk på "Skriv her for å lage en ny oppføring", og begynn å skrive.

For å legge ut teksten, trykk Enter, eller klikk på "Opprett". Innlegget vil umiddelbart være synlig for alle som har tilgang til denne loggstrømmen. Dersom du vil dele opp teksten på en ny linje i innlegget ditt, sørg for å holde inne Shift før du trykker Enter, sånn at innlegget ikke publiseres.

Du kan også markere innlegget som "Frigitt informasjon" eller "Nøkkelhendelse", før du legger ut innlegget.

• Nøkkelhendelser er viktige logginnlegg som du senere ønsker å kunne filtrere ut. Innlegg markert som nøkkelhendelser vil bli markert med et blått merke.
  • Frigitt informasjon er informasjon som kan deles utenfor organisasjonen. Dersom du bruker modulen for pårørende i RAYVN, vil innlegg merket med "Frigitt informasjon" bli delt i loggen for brukerne av Pårørendemodulen. Frigitt informasjon blir markert med et grønt merke.

Både frigitt informasjon og nøkkelhendelser kan velges i samme innlegg.

I noen tilfeller vil man kanskje legge ut et innlegg på vegne av en annen person. Dette kan enkelt gjøres ved å klikke på feltet som heter "På vegne av (velg person)". Velg den personen du ønsker å legge ut et innlegg på vegne av, og trykk Enter, eller "Opprett".

Laste opp filer eller bilder i loggstrømmen

For å laste opp filer eller bilder i loggstrømmen, klikk på ikonet for opplasting hvor det står "Last opp fil". Du vil kunne velge filen fra ditt filsystem. Du kan legge til en eller flere filer i hvert logginnlegg.

Når filen eller bildet har blitt lastet opp, kan du se en liten forhåndsvisning av bildet under tekstfeltet i logginnlegget. Filen har ikke blitt lagt ut i loggstrømmen ennå. Du kan velge å enten legge til flere filer, skrive en tekst til bildet, eller poste bildet til loggstrømmen.

Dersom du legger til flere bilder og/eller skriver tekst til bildet, husk å trykke på "Opprett" for å legge ut innlegget.

Filtrering

Du kan filtrere innleggene i loggstrømmen ved å klikke på "Filtreringsvalg for loggstrømmen", under tekstboksen hvor du kan legge ut et innlegg. Når du klikker på kanppen for filtrering, vil du få fire valg. Du kan:

• Filtrere ut nøkkelhendelser. Kun nøkkelhendelser vil da vises i loggstrømmen.
  • Filtrere ut frigitt informasjon. Kun frigitt informasjon vil da vises i loggstrømmen.
  • Filtrere ut forskjellige lag. Kun innlegg lagt ut av valgte lag vil da vises i loggstrømmen.
  • Filter på en bruker. Kun innlegg lagt ut av en enkelt bruker vil da vises i loggstrømmen.

Du kan også velge om du ønsker å se sammendrag fra møter i loggstrømmen, og om du ønsker å se systemmeldinger.